Dahsyatnya Manfaat Durian Bagi Kesehatan Tubuh

Buah durian adalah salah satu buah yang sangat nikmat ciri fisik yang dipunyai oleh buah durian adalah dengan bau yang menyengat, warna buah kuning dan mempunyai duri tajam pada kulitnya, Tetapi, untuk penyuka durian bakal senantiasa menantikan musim durian tiba,Dengan Rasa yang manis, buah durian juga mempunyai beragam kandungan nutrisi yang berguna untuk kesehatan badan.

Kandungan vitamin pada Buah durian memiliki nutrisi berbentuk karbohidrat, protein, serat, vitamin B1, B2, vitamin C, kalsium, kalium dan fosfor yang sangatlah tinggi. Beragam nutrisi itu menolong melindungi serta menjaga badan terus sehat serta,Buah durian juga di kenal juga sebagai king of fruit (raja dari semua buah-buahan).
Di bawah ini 6 manfaat dahsyat durian untuk kesehatan badan:

 1. Tunjangan bagi kekebalan tubuh Supaya Tak Gampang Lelah. Dalam 100 gr buah durian dapat memenuhi keperluan karbohidrat yang diperlukan oleh badan sebesar 21 %. Hingga buah durian bisa menaikkan daya badan dengan cara instan.
 2. Buah durian memiliki kandungan vitamin B6 dapat menangkal Depresi Dengan cara Alami. mempunyai peran untuk menghasilkan serotonin. Serotoni inilah yang bakal bertindak mencegah depresi yang menyerang anda.
 3. Buah durian memiliki kandungan kalsium, kalium dan vitamin B1 serta B2 yang bisa mensuplai beragam nutrisi utama yang sangatlah diperlukan Untuk Tulang Serta Gigi.
 4. Pencernaan Yang Lebih Sehat. Buah durian memiliki kandungan serat yang cukup tinggi, kandungan serat inilah yang bisa menolong kerja organ pencernaan bisa bekerja lebih maksimal. Hingga, beragam permasalahan pencernaan seperti sembelit atau sulit buang air besar bukanlah jadi permasalahan lagi untuk anda.
 5. Menstabilkan Kandungan Gula Dalam Darah. Buah durian memiliki kandungan mangan yang mana bertindak dalam mengontrol kandungan gula dalam darah terus normal.
 6. Jalan keluar Anemia (Kurang Darah). Buah durian memiliki kandungan folat, tembaga dan xat besi yang bertindak utama dalam mengatasi tanda-tanda anemia atau kurang darah yang menerpa anda.

Posting Komentar

1 Komentar

 1. Hello Am Puan, Morgan Debra Am pemberi pinjaman pinjaman yang sah dan boleh dipercayai memberi pinjaman
  atas terma yang jelas dan mudah difahami dan syarat pada kadar faedah 2%. dari
  $ 12000 kepada $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
  Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. jika anda
  memerlukan pinjaman apa yang anda perlu lakukan adalah untuk anda untuk menghubungi saya secara langsung
  di: morgandebra1986@gmail.com
  Tuhan memberkati Anda.
  Yang benar,
  Puan Morgan Debra
  E-mel: morgandebra1986@gmail.com


  Nota: Semua jawapan hendaklah dihantar kepada: morgandebra1986@gmail.com

  BalasHapus